Σελίδες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Νερό • Δημοκρατία • Δημόσια Αγαθά • Κινήματα

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 

Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚ. 2022 ώρα 10.30πμ


Στην εκδήλωσή μας αυτή θέλουμε να διατρανώσουμε ότι η πρόσβαση σε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης  είναι  θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και η ιδιωτικοποίησή τους  είναι καταφανώς ενάντια στα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και παραβιάζει το Σύνταγμα (ΣτΕ.υπ. αριθμόν 190 -191/2022).

Για τον λόγο αυτό η παραχώρηση των υποδομών της ΕΥΔΑΠ παγίων – δηλαδή τις λίμνες του Ευήνου, του Μόρνου, της Υλίκης και του Μαραθώνα κ.ά.- μέσω ΣΔΙΤ  σε ιδιώτες είναι  παράνομες, διότι παραβίασαν τους νόμους  4812/2021 και 3389/2005 (τελευταία απόφαση του ΣτΕ 1886/2022).

Πώς άραγε μπορεί κάποιος να αγοράσει ή να πουλήσει τον ουρανό, την θαλπωρή ή τη γη; Αυτή η ιδέα μας φαίνεται περίεργη. Πώς μπορείτε να αγοράσετε τη δροσιά του αέρα, το καθρέφτισμα του νερού που δεν κατέχουμε;
(αρχηγός των ινδιάνων ΣΙΑΤΛ απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ)


Η μη τήρηση του Συντάγματος και η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών όπως είναι  το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα συνιστούν παραβίαση του κράτους δικαίου και των βασικών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Για την υπεράσπιση όλων αυτών των κοινωνικών αγαθών, και ιδιαίτερα του νερού, δημιουργήσαμε μέτωπο των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στο νερό με τους πολίτες που παλεύουν για το περιβάλλον, οργανώνονται στο καταναλωτικό κίνημα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.
Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι το κίνημά αυτό έρχεται από μακριά και πάει μακριά και γι’ αυτό θα νικήσει.
Γι’ αυτό η στήριξη της εκδήλωσής μας αυτής είναι σημαντική. Θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί βροντερά και αποφασιστικά.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πού: Εκθεσιακός χώρος "ΣΕΡΑΦΕΙΟ", Ρουφ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου