Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 28/07/2022 7:00 ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Το Περιβαλλοντικό Δίκτυο στηρίζει και συμμετέχει την Πέμπτη 28/07/2022 στις 7:00 μμ στην κινητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας!  Συγκεντρωνόμαστε και διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα!
Το περιβάλλον απειλείται θανάσιμα από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σαν να μην έφταναν οι φετινές καταστροφικές πυρκαγιές, συνέχεια των περσινών, το υπό κατάθεση νομοσχέδιο περιέχει και την καταστροφή των περιοχών NATURA.
Εκτός των άλλων η κυβέρνηση επιχειρεί με τροπολογία - όνειδος για την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη να παρακάμψει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίθηκε αντίθετη με το Σύνταγμα η μεταβίβαση των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ προς το Υπερταμείο και επιτάσσει την επιστροφή τους στο Δημόσιο.
Αυτή είναι ακόμη μια πράξη που είναι έκφραση προκλητικής αδιαφορίας απέναντι στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τον Ελληνικό Λαό που απαιτεί τη δημόσια διαχείριση του φυσικού αγαθού του νερού και όλων των δημόσιων αγαθών και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη με το νέο Περιφερειακό Σχέδιο (ΠΕΣΔΑ), που προωθεί την καύση και χωματερές, αλλά μόνο στη Φυλή και στο Σχιστό!
Ο περιφερειάρχης Πατούλης με αδιαφανή, αλλά κηυρίως με αντιδημοκρατικό τρόπο προσπαθεί να εγκριθεί το ΠΕΣΔΑ και να ολοκληρωθούν τα απαράδεκτα σχέδια του.
Καλούμε όλες τις πρωτοβουλίες και περιβαλλοντικές οργανώσεις να σταθούμε μαζί στο Σύνταγμα και απέναντι στις πολιτικές επιλογές που απειλούν άμεσα το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου